Dans & Bewustwording

Dans kun je zien als een vorm van non-verbale communicatie tussen mensen.
Je kunt dansen voor je eigen plezier en ontspanning, voor een groep of voor een publiek. Het kan ook ceremonieel gebruikt worden.
Dans kan ideeën laten zien of verhalen vertellen.
Het brengt een wisselwerking tussen beleving en beweging op gang. In de dans wordt uitdrukking gegeven aan datgene wat je beleeft.
Het is een vorm van expressie en/of een spirituele reis.

Ik wil een bijdrage leveren aan de persoonlijke ontwikkeling en de bewustwording van de danser, waarbij ik vanuit een aangeboden thema werk.  Mijn inspiratie komt voort uit de helende werking van dans: door observatie van mensen zie ik dat zodra zij gaan bewegen, er meer gaat bewegen dan alleen hun lichaam. Niets kan meer stil blijven staan wanneer je je lichaam in beweging brengt. Elke cel, tot in de vingertoppen, danst mee!
Een van de pijlers voor mij in de lessen en workshops die ik geef, is de muziek. Hoewel ik ook
af en toe les geef zonder muziek, is het maken van een afgestemde sfeerrijke mix, voor mij van
essentieel belang.
Om dansers een ruimte te bieden waarin zij creatief, ontdekkend en verrassend zichzelf en de ander kunnen ontmoeten in de dans, vind ik het belangrijk om de muziek zo optimaal mogelijk af te stemmen op de thema’s waarmee ik werk.
De muziek die ik gebruik komt van over de hele wereld. Verstild, melodieus, opzwepend, alles is aanwezig!
Wat me ontroert is de verrassing die ik bij mensen zie als ze ervaren dat dans hun leven verandert, kleurt en
vreugdevoller maakt.
Je eigen beleving en persoonlijke ervaringen gebruik je om hier dans van te maken. En dit wordt gekenmerkt door plezier en verbinding!
Je hoeft geen ervaring te hebben of een volleerd danser te zijn. Stel je open voor je eigen mogelijkheden en breng je lijf in beweging.
Met of zonder muziek, die innerlijke danser kan wel uit de voeten!