Zweethut voor vrouwen

 

De zweethut is de baarmoeder van de Aarde.
Waar je het duister ingaat, de koesterende warmte in je opneemt, en opnieuw geboren wordt.
De zweethut is een Indiaans reinigingsritueel waarin reiniging plaatsvindt op lichamelijk, emotioneel, rationeel en spiritueel niveau.
Je zit samen met anderen in een hut, gebouwd van wilgentakken overdekt met dekens. Het is er donker met in het midden een gat in de grond waarin door de vuurvrouw gloeiend hete stenen worden gelegd. Door de warmte gaan we zweten en door dit zweten reinigen we ons.
Er wordt gezongen, verteld, gedeeld en losgelaten. Buiten is een groot vuur waarin de stenen verwarmd worden. Alles binnen dit ritueel heeft betekenis.
Tijdens de hut hebben we vier rondes, waartussen elke keer de deur even opengaat. In deze rondes eren we Moeder Aarde, alle vrouwen in de wereld, onze naaste vrouwen en onszelf.
In de vrouwenhut kunnen alle dingen die een vrouw bezig houdt in haar leven gezegd worden. Door te delen en te (h)erkennen, ontstaat er een veld van zusterschap. Hierbij horen ook lachen, zingen, stilte en tranen. Elke zweethut focus ik op een thema.
We starten om 17.00 uur met het gezamenlijk klaar maken van de hut, het aansteken van het vuur en we zullen rond 22.30 uur de avond afsluiten. We zullen die avond samen een potluck maaltijd gebruiken (ieder neemt iets te eten mee).
Het is raadzaam om voor de start van de workshop niet te zwaar te tafelen omdat je er in de warmte van de hut last van kunt krijgen.

Midzomerhut donderdag 21 juni 2018  ja ik doe mee!!

Kosten voor deelname € 65
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA